HÍREK

U16: Hatgólos győzelemmel kezdtük a bajnokságot

2020-08-23

U16: Hatgólos győzelemmel kezdtük a bajnokságot

Németh Virág és Bánfi Gréta is duplázni tudott, de rajtuk kívül Tőzsér Vanda és Kövy Elza is bevette a Fehérvár FC kapuját.

Leány U16, Kiemelt csoport, 1. forduló
MTK Hungária FC U16-Fehérvár FC U16 6-0 (2-0)

Gólszerző: Németh (18., 45. - a másodikat büntetőből), Tőzsér (30.), Bánfi (48., 80.), Kövy (55.)

MTK Hungária FC: Schvirján (Szegedi 62.) - Török (Szabó M. 62.), Kövy, Pára, Csoma (Halász 60.) - Kiss, Bánfi, Schmidt - Szabó J. (Tassy 60.), Tőzsér, Németh.

Vezetőedző: Zoufal Nándor

Együttesünk jól kezdte az első bajnoki mérkőzését a Fehérvár FC ellen, sokat birtokolta a labdát, és kapura veszélyesen futballozott az első percektől kezdve. A vezető gólra a 18. percig kellett várni, Németh Virág a bal oldali szögletet kapura ívelte, a röviden csak beleérni tudott a hálóőr (1-0).

Az ivószünetet követően Tőzsér Vanda első komoly lehetőségét még lábbal hárította a kapus, a 30. percben viszont már nem hibázott, szép lefordulás után magabiztosan lőtt a jobb alsóba (2-0).

Az első félidő hátralévő részében Németh és Tőzsér könnyen duplázhatott volna, de előbbi egy remek kiugratás után kiszorított helyzetből az oldalhálóba lőtt, utóbbi pedig egy mintaszerű akció lezárásaként bombázott, de a kapus a helyén volt.

A fordulást követően öt perccel Némethet buktatták a tizenhatoson belül, a sértett pedig magabiztosan a bal alsóba lőtte a büntetőt (3-0).

Három percre rá Bánfi Gréta csapott le egy rosszul elvégzett kirúgásra, és egyből a bal sarokba tekert a jó 20 méterről (4-0). Nem kellett sokat várni az ötödikre sem, szép kiszolgálást követően Kövy Elza lőtt 12 méterről a léc alá (5-0).

Csapatunk a folytatásban is fölényben futballozott, a vendégek előtt egy komoly helyzet adódott, de támadójuk egy az egyben mellé lőtt. A mérkőzés utolsó percében sikerült megrúgni a hatodikat is, Bánfi 18 méterről kilőtte a rövid sarkot (6-0), mellyel beállította a végeredményt.

Zoufal Nándor értékelése: - A felkészülés negyedik hetének végén már bajnoki mérkőzést kellett játszanunk, amit korainak tartok, de ilyen az idei versenykiírás. Ehhez igazítottam a mai mérkőzés elvárásait is, amit meg is kaptam az eredmény és hozzáállás tekintetében egyaránt. Játékban sokat fogunk fejlődni, ebben biztos vagyok. Dolgozunk tovább keményen, melyben a lányok maximálisan partnerek. Gratulálok a csapatnak!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok