HÍREK

U16: “Minden mérkőzésre becsületesen felkészültünk, sok teljesítmény feljavult az ősz második felére”

2020-12-23

U16: “Minden mérkőzésre becsületesen felkészültünk, sok teljesítmény feljavult az ősz második felére”

Félévértékelő edzői interjúsorozatunk második részében U16-os csapatunk vezetőedzőjével, Zoufal Nándorral beszélgettünk az őszről.

SOROZATUNK KORÁBBI RÉSZE:
U14: "Megértették a játékosok, hogy csak szorgos munkával és alázattal lehet eredményt elérni"

Hogyan értékeled a csapat őszi szereplését? A bajnokságot talán két részre lehet bontani: A jó kezdés után volt egy megtorpanás, viszont az utolsó négy bajnokin veretlenek maradtatok és mindössze egy gólt kaptatok.

- Valóban jól indult a szezon, egy könnyebb mérkőzéssel kezdtünk, majd egy gyenge teljesítménnyel, de pontszerzéssel folytattuk Győrben. A megtorpanás elég finom kifejezés, mert egy súlyos vereségbe szaladtunk bele a Puskás ellen, ők viszont magasan kiemelkednek ebből a bajnokságból. Itt nem a vereség volt a fájó, hanem a különbség, melynek a hatását még éreztem a csapaton a következő hetekben is, ezért jött rosszkor, hogy a következő fordulóban az FTC-vel játszottunk, mert azt a vereséget még ennek tudom be. Ezt a rossz szériát Hatvanban zártuk le, ahol talán a bajnokság leggyengébb teljesítményét nyújtottuk. Utána viszont a sorsolásnak köszönhetően egy olyan mérkőzés következett - 9-0 a Kelen SC ellen -, ahol a játékosok is újra önbizalmat szerezhettek. Az utolsó három fordulóban olyan ellenfelek vártak ránk, akik a tabella első felében álltak, ezért ezeket a mérkőzéseket tartom igazán értékmérőnek. Bár mind döntetlen lett, úgy érzem, igen nagy esélyünk volt három pontokat szerezni. A tabellán elfoglalt helyezéssel és a pontok számával természetesen nem vagyok elégedett, de biztos vagyok benne, hogy tavasszal jóval több győzelem lesz a csapat neve mellett.

Mi fordult át az ötödik forduló után, miután már nem találtatok legyőzőre?

- Egy kimondott okot erre nem tudok mondani. Előtte és utána is becsületesen készültünk fel minden mérkőzésre. Az biztos, hogy a lányoknál borzasztó sokat számít az önbizalom, hogy elhiggyék, ők a jobbak. A Kelen ellen az első lőtt gól után éreztem azt, hogy „megjöttünk” a pályára. Onnantól kezdve pedig a legjobb tudása szerint látta el mindenki a feladatát, sok teljesítmény feljavult.

Melyik volt az ősz mérkőzés, vagy melyik volt az ősz pillanata?

- Ha ki kellene emelni egy pillanatot, akkor az a már említett Kelen SC elleni első gól lenne és az utána nyújtott folyamatos, jó teljesítmény.

Januártól már nem te vezeted az együttest. Továbbra is maradsz az MTK kötelékében, de szurkolók számára talán a legfontosabb kérdés: miért nem folytatódik a közös munka a csapattal?

- Igen, sajnos nem tudom folytatni a lányokkal a közös munkát. Az edzői teendők mellett MTK Budapest U19-es fiú csapatánál is dolgoztam párhuzamosan, mint technikai vezető és csapat menedzser, ahol átalakult a feladatköröm. Előfordulhatott volna, hogy feladataim közül valamelyiket nem tudom százszázalékosan ellátni, ezért a vezetőség kérésére közösen meghoztuk ezt a döntést. A csapat és a játékosok szurkolója maradok, és ha tehetem, a mérkőzéseikre is szeretnék kilátogatni. Köszönöm a kollégáknak és az MTK Hungária FC vezetőinek, hogy segítették a munkámat.

Az év végéig természetesen U19-es és felnőtt csapatunk vezetőedzőjével is értékeljük az őszt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok