HÍREK

U17: Hátrányból fordítva nyertünk az ETO ellen az első hazai bajnokin

2021-09-06

U17: Hátrányból fordítva nyertünk az ETO ellen az első hazai bajnokin

Csapatunk korán hátrányba került, de két góllal győzni tudott a 2. fordulóban.

Leány Országos U17, 2. forduló
MTK Budapest U17–ETO FC Győr U17 4-2 (1-1)

Gólszerző: Gabona (8.), Schmidt (66.), Pára (68.), Bánfi (79. - büntetőből), illetve Petrovics (2.), Rozs (83.)

Sárga lap: Schvirján (4.), illetve Petrovics (74.)

MTK Budapest: Schvirján - Szabó J., Tassy, Kövy, Garda - Bánfi, Schmidt, Vas - Borzák (Varga 75.), Pára, Gabona.

Vasárnap első hazai bajnoki mérkőzését játszotta U17-es csapatunk. Az ETO FC Győr elleni mérkőzés nem kezdődött jól, a vendégek már a 2. percben előnybe kerültek, miután Petrovics a jobb oldalról érkező beadást befejelte (0-1).

A kapott gólra azonnal sikerült válaszolnunk, de Gabona találatát les miatt nem adta meg a játékvezető. A 8. percben viszont már szabályos gólt szerzett támadónk, a bal oldalról szépen tekert a hosszú sarokba, így sikerült egyenlítenünk (1-1).

A gyors gólváltás után mezőnyjáték folyt a pályán, többet birtokoltuk a labdát, de a szünetig újabb gól már nem esett.

A fordulást követően sem változott a játék képe, de a félidő közepén szerzett két gyors góllal sikerült eldönteni az összecsapást. A 65. percben Schmidt lőtt húsz méterről egy lekészítés után a bal sarokba (2-1), majd három minutumra rá Pára lőtte ki a jobb alsót egy remek előkészítést követően (3-1).

A hajrára fordulva Bánfi büntetőjével már hárommal vezettünk (4-1), a vendégek erejéből Rozs révén csak a szépítésre futotta, így 4-2-re nyertünk a 2. fordulóban.

Korozmán Norbert értékelése: - A felcsúti vereség után egy hét alatt sikerült rendeznünk a sorokat. Nagy motivációval vágtunk neki a heti munkának, sikerült kijavítani a Puskás ellen látott hibákat, mely egyértelműen az összeszokatlanságnak volt betudható. Nem kezdtük jól a mérkőzést, az első öt percben bealudtunk, egy olyan hibát követtünk el, mely kommunikációval orvosolható lett volna. A játékban sok dolgot viszontláttam az edzéseken gyakoroltakból, szépen járattuk a labdát, a forgatások, a tolódásaink is rendben voltak. A labdavesztés utáni visszatámadásaink is jól működtek, nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet. Nagy iramú mérkőzésen sikerült begyűjteni a három pontot, melyhez gratulálok a csapatnak!

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok