HÍREK

U19: Berencsi vezérletével magabiztos siker a Vasas Akadémia ellen

2020-10-05

U19: Berencsi vezérletével magabiztos siker a Vasas Akadémia ellen

A bajnokság hatodik fordulójában 6-0-ra győzött csapatunk hazai pályán.

Leány U19 Kiemelt csoport, 6. forduló
MTK Hungária FC U19–Vasas Akadémia U19 6-0 (2-0)

Gólszerző: Berencsi (18., 20., 55., 57., 66.), Németh (60.)

MTK Hungária FC: Kolarik - Takács, Pásztor (Kövy 69.), Gravencz, Rácz J. (Gábor 64.) - Pap, Zahár (Németh 57.), Mislai - Szabó J. (Galambos 64.), Berencsi, Balogh (Schmidt 57.).

U19-es csapatunk jól kezdte a Vasas Akadémia elleni bajnokit, támadólag léptünk fel, mi birtokoltuk a labdát, mely helyzetekkel is párosult.

Előbb a 8. percben Berencsi Boglárka lőtt a jobb alsó mellé, majd három minutummal később 17 méterről, kissé balról elvégzett szabadrúgása nem sokkal kerülte el a rövid felsőt. A 18. percben viszont már eredményes volt középcsatárunk: Ő ugratta ki Baloghot, aki elől a kimozduló kapus még menteni tudott, de kipattanót 16 méterről beemelte (1-0).

Két perccel később szintén Berencsi volt eredményes, középen megkapta a labdát, majd 25-ről kipókhálózta a jobb felsőt (2-0).

A folytatásban egy Vasas-szabadrúgást leszámítva mi alakítottunk ki helyzeteket, de Mislai ziccerei és Szabó lövései is elakadtak a kapusban. Hat perccel a szünet előtt egy jobb oldali szögletrúgást követő kavarodás után Pásztor hiába lőtt a hálóba, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A fordulás után még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk, futószalagon jöttek a helyzetek, és az első 45 percben lőtt gólok számát is sikerült néggyel növelnünk.

Előbb az 55. percben remek letámadást követően Balogh szerzett labdát, majd középre passzolt, Berencsi pedig nem hibázott, így klasszikus mesterhármast szerzett (3-0). Két percre jött a negyedik Berencsi-gól is, Takács ugratta ki Mislait, aki önzetlenül középre passzolt, csatárunk pedig ezúttal sem hibázott közelről (4-0).

Az ötödiket két cserejátékos, Schmidt Veronika és Németh Virág hozta össze. Schmidt indította a bal szélen Némethet, aki közére tört, bepasszolt, egy védő lábáról pedig bepattant a labda (5-0). A játékvezető viszont a 14 éves támadónknak írta be a gólt, aki így második bajnoki összecsapásán első találatát jegyezte ebben a korosztályban.

A 66. percben Berencsi állította be a végeredményt, megszerezve saját maga ötödik, csapatunk hatodik gólját. A kapuskirúgást Pap Nóra szerezte meg, lepasszolta csatárunknak, aki 21 méterről a léc alá bombázott (6-0).

Az utolsó 25 percben is akadtak még gólszerzési lehetőségeink, de Pap, Mislai és Schmidt lövése is célt tévesztett. A magabiztos győzelem mellett kiemelendő, hogy 14 éves Schmidt Veronika mellett a 15 esztendős Kövy Elza is most mutatkozott be tétmérkőzésen a csapatban.

Együttesünk a következő fordulóban a Veszprém FC USE vendége lesz.

Schrancz Balázs értékelése: - Nagyon jókor jött ez a győzelem a lányoknak, ezáltal az egymásba és az elvégzett munkába vetett hitük is visszajött. Mindig annyit játszunk, amennyit az ellenfelünk enged, ez azért lehetett volna még nagyobb arányú siker is ez jobb helyzetkihasználással. Örülök a győzelemnek, és annak még jobban, hogy igazi csapat voltunk a pályán belül és kívül egyaránt. Rengeteg olyan elem visszaköszönt a mérkőzésen, melyeket az edzéseken gyakorolunk. Volt még benne hiba, és nyilván lesz is, de úgy érzem, kezd látszódni a munka, amit közösen elkezdtünk a nyáron.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok