HÍREK

Utánpótlás-válogatott középpályást igazoltunk

2023-06-17

Utánpótlás-válogatott középpályást igazoltunk

Felnőtt csapatunk első nyári szerzeménye a MOL Fehérvár FC-től érkező Tenyei-Tóth Rebeka.

A Simple Női Liga legutóbbi szezonját bronzérmesként záró felnőtt csapatunk első nyári szerzeménye Tenyei-Tóth Rebeka.

A 19 éves középpályás Pilisvörösváron kezdte pályafutását, majd a Soroksár SC és a Ferencvárosi TC utánpótlásában nevelkedett.

A 2020/2021-es szezonban, 16 évesen 20 bajnoki mérkőzésen 15 gólt szerzett az NB II Keleti csoportját megnyerő Soroksárban, az élvonalban 2021. augusztus 14-én debütált a DVTK ellen.

Az előző szezonban az újonc MOL Fehérvár FC-t erősítette a fiatal játékos, aki többször volt U17-es és U19-es válogatott is.

- Rebeka személyében egy fiatal, motivált játékos érkezett klubunkhoz, akinek már van tapasztalata az NB I-ben. Továbbra is célunk, hogy csapatunkban fiatal tehetségek kapjanak helyet és rutinos játékosaink mellett tovább fejlődve komoly célokért küzdhessenek. Rebeka játékára elsősorban a középpályán számítunk, de több poszton is bizonyított már. Fiatalos lendületével sokat adhat a csapatnak a szezonban - nyilatkozta Tenyei-Tóth Rebeka leigazolását követően Pinczi Anita szakágvezető és szakmai igazgató.

- Nagyon szerettem Székesfehérváron játszani, de úgy érzem, a fejlődésem szempontjából remekül döntöttem, hogy Magyarország egyik élcsapatához igazoltam. Középpályásként, azon belül is támadó középpályásként szeretek a legjobban játszani, az utánpótlás-válogatottakban többször szerepeltem védekező középpályásként is. Erősségeimnek az átlövéseket és a kulcspasszok kiosztását érzem. Az év elején volt egy sérülésem, abból szerencsére már felépültem, így nem lehet más a célom itt az MTK-ban, mint minél többet játszani, fejlődni és a csapattal szép sikereket elérni - nyilatkozta a szerződés aláírása után új igazolásunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok