HÍREK

Válogatott: Ketten kezdtek, egy játékosunk csereként állt be a spanyolok ellen

2021-09-21

Válogatott: Ketten kezdtek, egy játékosunk csereként állt be a spanyolok ellen

Sipos Lilla, Nagy Virág a kezdőcsapatban kapott helyet a spanyolok elleni találkozón, míg Vachter Fanni csereként állt be a szünetben.

Íme, az mlsz.hu részletes tudósítása a mérkőzésről, a mieink teljesítményével:

Már az első félidőben háromgólos előnybe került a spanyol válogatott a budapesti női vb-selejtező mérkőzésen. A vendégek a második félidőben sem kapcsoltak kisebb fokozatra, a végeredmény 7-0 lett.

Első tétmérkőzésén vereséget szenvedett a Margret Kratz vezette női A-válogatott, az ellenfél a második kalapból húzott Skócia volt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol a vendégek 2–0-ra győzedelmeskedtek.

A második vb-selejtező mérkőzésünket szintén az MTK stadionjában rendezték, ahol ezúttal Európa egyik legjobb válogatottjával, a FIFA-világranglista 10. helyezett Spanyolországgal csaptunk össze.

A kezdőcsapaton mindössze egy helyen változtatott a német szakvezető, Vachter Fanni helyett ezúttal Kocsán Petrát küldte pályára.

A spanyol keretbe nyolcan is bekerültek a BL-címvédő FC Barcelonából, a 88-szoros válogatott Alexia Putellas pedig az Év női labdarúgójának járó díjat is megkapta. A 2020-2021-es női BL-szezon TOP 10 játékosa között rajta kívül még két jelenlegi kerettag szerepelt: Alexia Putellas (ő a Budapestre látogató keret legtapasztaltabb játékosa is, nála több válogatottsággal senki sem rendelkezik) és Aitana Bonmati.

Az első percekben a spanyolok járatták a labdát, a nagy nyomás pedig hamar góllá érett, a 8. percben, egy hosszan előreívelt labdából helyzetbe kerültek a spanyolok, amelyet Esther Gonzalez kíméletlenül kihasznált (0–1).

A következő veszélyesebb kísérletet a 14. percben láthattuk, a spanyolok belső védője lőtte el jó 30 méterről a labdát, ekkor az ETO kapusa, Szőcs Réka védett. A mérkőzésen továbbra is – ahogy az várható volt – a spanyolok domináltak. A 18. percben Vágó Fanni próbálta indítani Zeller Dórát, de hosszú volt a kiugratás. Gólt azonban újra a spanyolok szereztek, a találat szerzője ezúttal is Esther Gonzalez volt, aki egy remek kiugratást követően talált be a 21. percben (0–2).

Még fel sem ocsúdtunk a gólból, már ott is volt a harmadik találat, Mariona Caldantey értékesített egy ziccert a 22. percben (0–3).

Igyekeztünk ellenfelünket a középpályán megzavarni és a 26. percben közel álltunk a szépítéshez: Zeller Dóra passzolt Vágó Fannihoz, akinek labdájába egy hátrafutó védő beleért ugyan, de a hatalmas sprintet levágó Nagy Virág még be tudott adni, Zeller Dóra pedig alig maradt le a labdáról. A spanyol kontra is veszélyes volt, de a kiszolgáltatott helyzetben lévő Szőcs Réka védett. A félidő hátralevő részében szintén a spanyolok birtokolták a labdát, elvétve tudtunk csak kontrázni.

A második félidőre cserékkel igyekezett frissíteni csapatát Margret Kratz: Csiki Anna helyett Vachter Fanni, Turányi Lilla helyett pedig Németh Loretta állt be. 

Nem tartott sokáig a spanyoloknak, hogy újra bevegyék kapunkat, az 50. percben Athenea del Castillo volt eredményes, a kapu előteréből lőtt és talált be (0–4).

Az utolsó félórára beszállt Szakonyi Emese (Nagy Virág helyett) és Csányi Diána (Kocsán Petra helyett) is, spanyol oldalon viszont bejött a Feröer-szigeteknek négy gól lövő Amaiur Sarriegi Isassa. A Real Sociedad támadója szinte azonnal helyzethez is jutott, a 62. percben egyedül tört a kapura és hatalmas kapufát lőtt, a 70. percben pedig Nerea Eizaguirre járt közel a gólhoz.

Az utolsó cserénk az újonc Nagy Fanni volt, aki első válogatott mérkőzésén Kovács Laura helyén szállt be. A 75. percben ismét kijátszották a védelmünket a spanyol támadók, de a gól les miatt érvénytelen volt. A következő támadásnál pedig a labda az oldalhálónkat súrolta. A 79. percben aztán már nem lehetett megállítani Amaiur Sarriegi Isassát, aki Szőcs Rékát kicselezve egyedül kocogott a labdával az üres kapuba (0–5).

Kontrából aztán Vachter Fanni próbálkozhatott, de lövését könnyedén fogta a kapus. De spanyol gól a hajrára is jutott, a 87. percben ismét Amaiur Sarriegi Isassa talált be egy gyors kontratámadás és felívelés után (0–6). Sajnos az utolsó percekben is hajtó spanyolok a ráadásban is tudtak gólt szerezni, Mariona duplázott, így 7–0 lett a végeredmény.

– A spanyolok a világ, de legalábbis Európa legjobbjai és amilyen formában ma voltak és amilyen játékot mutattak, az alapján nagyon látszik a különbség a két együttes között. Mindkét vb-selejtezőn azt láttam, hogy a csapat nem adja fel, ezt kell magunkkal vinni. Ma ötször is cserlétünk, mindet sérülés miatt és ezek ráadásul a védelmi láncunkat érintette. A korábbi mérkőzéseinken több harcos szellemet láttam azonban, mint ma. Az atlétika terén mindenképp fejlődnünk kell, a spanyolok és a skótok is sokkal gyorsabbak voltak gondolkodásban és mozgásban is, mint mi. A kezdeteknél tartunk és azért jöttem ide, hogy a következő években a csapatot felépítsem, és ezt a klubokkal közösen kell megtennünk – nyilatkozta a mérkőzést követően Margret Kratz szövetségi kapitány.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok