HÍREK

Vereség a Haladás Viktória ellen hazai pályán

2022-04-16

Vereség a Haladás Viktória ellen hazai pályán

A szombathelyi együttes mindkét félidőben betalált, így 2-0-ra nyert.

Simple Női Liga, 16. forduló
MTK Budapest–Haladás Viktória 0-2 (0-1)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Takács Ákos (Piskóczi, Jakab)

Gólszerző: Feketevízi (13.), Herczeg (53. - büntetőből)

Sárga lap: Nagy Virág (18.)

MTK Budapest: Erős - Podolska, Vajda, Boyle (Farádi-Szabó 63.), Haraszti (Csuhai 55.) - Taylor, Bokor (Vas 63.), Palkovics (Stefán 83.) - Nagy Virág, Milunovic, Vachter.

Vezetőedző: Farkas Attila

Haladás Viktória: Bíró - Németh Adél, Balogh (Németh Mirtill 59.), Gődér, Novák - Urbán - Feketevízi (Kiss-Lantos 77.), Herczeg (Koprena 87.), Sweatman - Szil (Nagy Vanessza 46.), Vladulescu.

Vezetőedző: Székely Tibor

A válogatott szünet után folytatódó Simple Női Ligában harmadik helyen álló csapatunk a negyedik Haladás Viktória együttesét látta vendégül. A szombathelyiekkel a bajnokságban során már kétszer találkoztunk, és mindkétszer 2-0-ra győztünk.

A legutóbbi forduló kezdőcsapatához képest több helyen is változtatott vezetőedzőnk, Erős Evelin visszakerült a kapuba, míg ott volt az első perctől a pályán Palkovics Nóra, Haraszti Fanni és új igazolásunk, Irina Podolska.

A találkozó elején mezőnyfölényben futballoztunk, de igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. A 13. percben az első helyzetüket gólra váltották a vendégek, Haraszti nem tudta elfejelni a labdát, Feketevízi Tímea pedig a tizenhatoson belülről a léc alá bombázott (0-1).

A 19. percben Nagyot buktatták 20 méterre a kaputól, a szabadrúgást Haraszti csavarta a jobb felső felé, de Bíró fogta a labdát. Négy perccel később bizonytalanok voltunk hátul, de Vladulescu eltörte a labdát, így Erős könnyedén védett.

A folytatásban mentünk előre az egyenlítésért, de az utolsó passzokba hiba csúszott, lövéseinket pedig blokkolták a védők. A 42. percben Sweatman fejelt kapura Vladulescu beadása után, de Erős hárított.

A fordulást követően három perccel szép indítást követően Vachter került lövőhelyzetbe, de tekerése a felső léc fölé ment. Az 50. percben Nagy Virág egyéni akciója végén Palkovics elé tálalt, akitől vissza is kapta a labdát, de fölé bombázott.

Az 52. percben Herczeg beívelt szabadrúgása után Taylor ráesett a labdára, a játékvezető pedig általános meglepetésre büntetőt ítélt, melyet Herczeg Andrea a jobb felsőbe lőtt (0-2).

A gól után vezetőedzőnk változtatott, Haraszti helyére Csuhai érkezett, valamint Farádi-Szabó és Vas állt be Boyle, valamint Bokor helyére.

A 67. percben Nagy Virág beadását Podolska csúsztatta mellé, majd Farádi-Szabó középre tartó lövését védte Bíró. A 73. percben Vachter tört be remekül a tizenhatoson belülre, a kivetődő Bíró megkaparintotta a labdát.

A 77. percben Csuhai bravúrosan tartotta bent a labdát a szögletzászlónál, majd Nagy Virág és Milunovic játszott össze, Vachter pedig centikkel lőtt a jobb alsó mellé 17 méterről.

A 82. percben Milunovic remek passzát Palkovics lőtte kapura, a bevetődő védő blokkolni tudott. Középpályásunknak ez volt az utolsó megmozdulása, Stefán érkezett a helyére a hajrában.

Az utolsó percekben is mentünk előre, de nem sikerült betalálnunk, így 2-0-ra a vendégek nyertek. 

A következő fordulóban szintén hazai pályán lépünk pályára, egy hét múlva a Soroksár SC csapatát fogadjuk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok