HÍREK

Vereség az ETO elleni rangadón

2024-03-09

Vereség az ETO elleni rangadón

A győriek két gyors góllal eldöntötték a három pont sorsát.

Simple Női Liga NB I, 14. forduló
MTK Budapest-ETO FC Győr 0-2 (0-2)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Takács Ákos (Benkő, Dr. Gavalla-Kulcsár)

Gólszerző: White (2.), Vachter (6.)

Sárga lap: Farádi-Szabó (33.), Barkóczi (58.), illetve White (68.)

MTK Budapest: Varga - Legendás, Bokor, Palama, Pataki (Voila 62.) - Farádi-Szabó (Murár 62.), Barkóczi, Zágor - Csuhai (László 79.), Siklér, Mészáros.

Vezetőedző: Makrai László

ETO FC Győr: Borók - Öreg, Kovács, Frajtovic, Savanya - Zágonyi - Süle, Sali (Ladhani 67.) - Vachter, White (Petrovics 88.), McCarthy (Horváthová 85.).

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

A Simple Női Liga 14. fordulójának rangadóján a tabella harmadik helyén álló csapatunk a második ETO FC Győrt fogadta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

Együttesünk az első tavaszi fordulóban 1-1-es döntetlent játszott a listavezető FTC-Telekom ellen, míg a kisalföldiek 2-0-ra nyertek a DVTK ellen. Emellett szerdán mindkét gárda bejutott a Simple Női Kupa elődöntőjébe, csapatunk a KÉSZ-St. Mihály-Szeged elleni 5-0-val, míg a győriek a másodosztályú Budapest Honvéd elleni 8-1-el.

A rangadón Makrai László vezetőedző Vajda és Vas játékára nem számíthatott.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, ugyanis a 2. percben egy jobb oldali szöglet után Kennedy White megpattanó lövése kötött ki a hálóban (0-1), négy minutummal később Vachter Fanni továbbította a kapuba a bal oldalról érkező centerezést (0-2).

A demoralizáló kezdés után mezőnyjáték alakult ki a pályán, a 15. percben majdnem jött is a szépítésünk, de Siklér távoli kísérlete a felső lécen csattant.

A 34. percben Savanya szabadrúgására McCarthy érkezett a az ötös jobb sarkánál, de nem tudta kapura irányítani a labdát. Négy perccel később Farádi-Szabó tört be a tizenhatosan belülre, középre tartó tekerését Borók hárította.

Az első félidő utolsó helyzetét a 41. percben White lőtte mellé, így a vendégek 2-0-ás vezetésével mehettünk pihenőre.

A fordulást követően három perccel Csuhai kapott nagyszerű indítást, eltolta a kilépő kapus mellett, 17 méterről viszont mellé lőtt.

Az 54. percben úgy tűnt, Mészáros helyzetbe kerül, de a visszazáró McCarthy menteni tudott előle. Még ugyanebben a percben Vargának kellett hárítania White középre tartó lapos lövését. 

Az 59. percben egy vendég szabadrúgás után nem tudtunk felszabadítani, a labda White elé került, aki a bal alsót vette célba, de Varga nagy bravúrral hárított.

A folytatásban többször is a győri tizenhatos előterébe kerültünk, de az utolsó passzok nem sikerültek, így pedig nem tudtunk helyzetet kialakítani. 

A 82. percben Voila szép cselsorozat végén az alapvonalról passzolt középre, a pár perccel korábban beálló László lövése azonban egy védőről mellé pattant.

A rendes játékidő utolsó percében nagy helyzetben Zágor testéről a kapu mellé pattant a labda, így 2-0-ra kikaptunk a rangadón.

Együttesünk a következő fordulóban a Szekszárdi WFC otthonában lép pályára március 16-án, szombaton 14 órakor.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok