HÍREK

Vereség hazai pályán a címvédő ellen

2023-08-26

Vereség hazai pályán a címvédő ellen

Együttesünk három góllal kikapott az FTC-Telekom csapatától a 2. fordulóban.

Simple Női Liga NB I, 2. forduló
MTK Budapest–FTC-Telekom 0-3 (0-2)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Bognár Réka (Juhász, Fontányi)

Gólszerző: Fenyvesi (6.), Csigi (15. - büntetőből), Szabó (66.)

Sárga lap: Pataki (90+1.), Stanovic (68.)

MTK Budapest: Varga - Vajda (Farádi-Szabó 74.), Bokor, Palama, Vas, Pataki - Barkóczi, Voila (Murár 52.), Mészáros (Dubuc 68.) - Zágor (László 74.), Siklér (Csuhai 68.).

Vezetőedző: Makrai László

FTC-Telekom: Kostic - Gődér (Ott 46.), Csigi, Németh - Pusztai (Stanovic 46.), Fenyvesi (Diószegi 72.), Papp, Csányi (Nagy V. 65.), Szabó - Vágó, Garcia (Konadu 46.).

Játékos-edző: Vágó Fanny

A Simple Női Liga új szezonját győzelemmel kezdő csapatunk első hazai bajnoki mérkőzésén a szintén sikerrel startoló, címvédő FTC-Telekom együttesét fogadta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

A héten elhunyt korábbi MLSZ-elnök, Benkő László tiszteletére gyászszünettel kezdődő találkozót a vendégek kezdték jobban, a 6. percben hátul eladtuk a labdát, Fenyvesi Evelin pedig a hálóba lőtt (0-1).

A 15. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, a labda mögé Csigi Eszter állt, és bár Varga Luca jó irányba vetődött, a védő a jobb alsóba lőtt (0-2).

A játék képe az ivószünet után sem változott, az FTC birtokolta többet a labdát és játszott fölényben. A 32. percben Vágó lőtt Varga mellett a kapuba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A 37. percben Zágor harcolt nagyot a labdáért, majd passzolt Barkóczi elé, aki külsővel lőtt, de Kostic a jobb alsónál védeni tudott.

A 40. percben nagyon közel jártunk a szépítéshez, Siklér a tizenhatoson belülről megeresztett életerős löketét a rövidből nagy bravúrral tolta ki Kostic.

A fordulást követően hét perccel először változtatott vezetőedzőnk, Voila helyét Murár foglalta el a középpálya közepén.

A második félidő első 15 percében az első játékrészhez hasonlóan a vendégeknél volt többet a labda, eljutottak több kisebb helyzethez is, de gól egyikből sem lett.

A 60. percben Szabó került lövőhelyzetbe a bal oldalon, de bombája a felső lécről kifelé pattant.

A 66. percben a vendégek tovább növelték az előnyüket, a jobbról beívelt szögletet követően Szabó Viktória fejelt a hálóba (0-3).

A harmadik bekapott gól után Csuhai mellett Lily Dubuc is pályára lépett, nyáron igazolt amerikai játékosunk most debütált csapatunkban tétmérkőzésen.

Az utolsó húsz percben mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést, újabb gól már nem született, így 3-0-ra kikaptunk.

Csapatunkra a következő fordulóban is rangadó vár, szeptember 2-án a legutóbbi ezüstérmes ETO FC Győr vendégei leszünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok