HÍREK

4/4: Sipos mesterhármasával nyertünk az Üllő otthonában

2021-09-05

4/4: Sipos mesterhármasával nyertünk az Üllő otthonában

Sipos Lilla mesterhármasának köszönhetően csapatunk 3-2-re nyert az Astra otthonában, így negyedik bajnokiján is három pontot szerzett.

Simple Női Liga, 4. forduló
Astra-Activtek HFC-Üllő–MTK Budapest 2-3 (1-1)

Üllő, Városi Sporttelep
Vezette: Molnár Réka (Gavalla-Kulcsár, Vad)

Gólszerző: Árvay (25., 48.), illetve Sipos (29., 75., 82. - az elsőt tizenegyesből)

Sárga lap: Farkas (28.), Vidács (86.)

Astra-Activtek HFC-Üllő: Farkas - Rozmis, Dr. Tatai, Véninger - Árvay (Szennai 88.), Vidács, Vicsek, Király (Kós 84.), Erdész (Dencz 81.) - Szakonyi, Gelb

Vezetőedző: Bene Ferenc

MTK Budapest: Erős - Vajda, Curless, Pinczi - Nagy Virág, Stefán (Palkovics 90.), Vachter (Farádi-Szabó 90.), Taylor, Legendás (Haraszti 81.) - Sipos, Stephens (Milunovic 60.)

Vezetőedző: Farkas Attila

A Simple Női Ligát hibátlan teljesítménnyel kezdő csapatunk a 4. fordulóban a három ponttal álló Astra-Activtek HFC-Üllő vendége volt vasárnap délután.

Az előző fordulóbeli, Soroksár elleni összecsapáshoz képest vezetőedzőnk két helyen változtatott a kezdőcsapaton, Erős visszatért a kapuba Varga helyére, míg Haraszti helyét Legendás foglalta el.

Az első félidőt küzdelmes játék jellemezte, mindkét gárda igyekezett minél gyorsabban a támadóharmadba juttatni a labdát. A vezetést a 25. percben Árvay Hanna révén a hazaiak szereztek még (1-0).

Sokat nem kellett várni az egyenlítésünkre, négy minutummal később Taylort buktatta Farkas kapus, a megítélt büntetőt Sipos Lilla váltotta gólra (1-1).

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy egy ízben a kapufát is eltaláltuk az első 45 percben.

A fordulást követően két perccel ismét hátrányba kerültünk, miután Árvay Hanna a kapunkba talált (2-1). A bekapott gól után komoly erőfeszítéseket tettünk az egyenlítésért, ami a 75. percben Sipos Lilla második találatának köszönhetően össze is jött (2-2).

A hajrában mentünk előre a győzelemért, melynek meg is lett az eredménye: A 82. percben Vachtert buktatták a büntetőterületen belül, Sipos Lilla tizenegyesét elsőre védte Farkas, a kipattanót viszont belőtte csatárunk, megszerezve mesterhármasát, valamint a győzelmet jelentő gólt (2-3)!

Együttesünk így egy küzdelmes, nagy taktikai csatát hozó összecsapáson negyedik mérkőzését is megnyerte, így hibátlan teljesítménnyel vezeti a bajnokságot.

A következő fordulóban a Puskás Akadémia FC csapatát fogadjuk szeptember 11-én, szombaton 16 órakor a BKV Előre Sporttelepen.

Farkas Attila értékelése: - Rossz felfogásban játszottunk az első félidőben, nem találtuk az ellenszert a szervezetten védekező Astra ellen. A mai mérkőzés is megmutatta, hogy jobban kell védekeznünk azok a csapatok ellen, akik kontrákra játszanak ellenünk. A csapat erejét mutatja, hogy bár kétszer is hátrányban voltunk, mégis nyerni tudtunk. Vannak sérültjeink, de ma ismét bizonyították a játékosok, bárkire lehet számítani. Örülök Sipos Lilla mesterhármasának, valamint a szezonban először kezdő Legendás Lora jó játékának is. Természetesen a válogatott szünet előtti utolsó meccset is meg akarjuk nyerni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-15 18:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U14

VS

VASAS KUBALA AKADÉMIA U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok