Klubtörténet

Az MTK női labdarúgó csapata 2001-ben alakult a Pepita Sárkányok együttesének átvételével. A gárda rögtön az első évében megnyerte a másodosztályú bajnokságot, így feljutott az NB I-be.

Az élvonalban az első bajnoki címet 2005-ben sikerült elhódítani, ráadásul ebben az évben a duplázás is összejött a Magyar Kupa elhódításával.

Az együttes közel húsz éves fennállása alatt nyolc bajnoki aranyéremmel és négy Magyar Kupa elsőséggel büszkélkedhet. A bajnoki címek örökrangsorában már csak a tízszeres győztes 1. FC Femina, és a kilenc alkalommal aranyérmes László Kórház SC előzi meg az MTK Hungária FC-t.

A klub négyszer is továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőjéből (2010, 2012, 2013, 2014), és a legjobb 32 között olyan csapatok ellen léphetett pályára, mint az angol Everton, a svéd LdB Malmö, a sorozatot korábban kétszer megnyerő német 1. FFC Turbine Potsdam, vagy az osztrák SV Neulengbach.

A felnőtt együttes és a négy korosztályos csapat (U19, U17, U15, U14) adja hosszú évek óta a felnőtt és az utánpótlás válogatottak gerincét.

A klub leghíresebb játékosa Jakabfi Zsanett, aki utánpótlás és felnőtt csapatban pallérozódva került a VfL Wolfsburg együtteséhez 2009-ben. A német gárdával kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját, melynek a 2016/17-es szezonban gólkirálya is volt.

A klub utánpótlásában közel 100 futballista fejlődik nap mint nap szakképzett edzők kezei alatt.

Az együttes 2019. nyara óta az MTK Budapest Zrt. kötelékébe tartozik, mely biztos alapot jelent a sikeres jövőhöz. A 2021/2022-es bajnoki évadtól, az eddig MTK Hungária FC néven induló csapataink csatlakoznak az MTK Budapest ZRt.-hez.

A szakág beolvadásának célja az egységes képzési, jogi és adminisztrációs rendszer kialakítása mellett az egységes arculat megvalósítása. Ezért női labdarúgócsapataink a továbbiakban az MTK Budapest nevét, címerét, valamint hivatalos felszereléseit viselik.

A döntéssel összhangban klubunk fontos célként fogalmazta meg a női labdarúgás bázisának fejlesztését.