HÍREK

A bajnok legyőzésével kezdtük a szezont

2021-08-13

A bajnok legyőzésével kezdtük a szezont

Csapatunk Vachter Fanni és Nagy Virág góljának köszönhetően 2-1-re nyert az FTC-Telekom otthonában.

Simple Női Liga, 1. forduló
FTC-Telekom–MTK Budapest 1-2 (1-1)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont
Vezette: Sipos Katalin (Hegedüs-Baráth, Bizderi)

Gólszerző: Vágó (43.), illetve Vachter (31.), Nagy Virág (84.)

Sárga lap: Brandon (83.), illetve Stefán (26.), Bokor (87.)

FTC-Telekom: Bednar - Mosdóczi, Lukas (Kulis 68.), Zlidnis, Szabó V. - Fenyvesi, Brandon, Csányi (Siklér 68.) - Ivanusa (Rőhberg 68.), Vágó (Linden 77.), Pusztai (Nagy Viktória 46.).

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Budapest: Erős - Curless, Tagyi (Vajda 59.), Pinczi - Nagy Virág, Bokor, Stefán (Farádi-Szabó 59.), Cremer (Haraszti 81.) - Taylor (Milunovic 71.) - Vachter (Stephens 81.), Sipos.

Vezetőedző: Farkas Attila

A Simple Női Liga 2021/2022-es szezonjának első fordulójában csapatunk a bajnoki címvédő - amely a sajtóhírek ellenére nem akart halasztani - otthonában lépett pályára. Farkas Attila vezetőedző az új igazolások közül Erős Evelint, Tagyi Vivient, Nagy Virágot, a visszatérő Brianne Cremert, Brianna Taylort, Vachter Fannit és Sipos Lillát is a kezdőbe nevezte.

A találkozó első nagyobb lehetőségre a 2. percig kellett várni, akkor Vágó tizenhatoson belülről leadott lövését szép vetődéssel szögletre tolta Erős. Három perccel később Vachter remekül támadta le a kapust, de Bednar vissza tudta szerezni a labdát. A következő percben kétszer is Erős védett, előbb Pusztai ziccerénél, majd Vágó tekerésénél.

A mozgalmas első percek után a nagy iram megmaradt, a helyzetek száma viszont csökkent. A 20. percben a balról érkező hazai szöglet után a berobbanó Lukas lőtt kapásból, de Erős ismét a helyén volt.

A 29. percben Vágó kapott indítást a védővonal mögé, a büntetőterületen belülre vezette, de lövését Erős kitolta a bal sarokból.

Két minutumai később megszereztük a vezetést! Nagy Virág ívelt a védők mögé, Vachter Fanni pedig remek mozdulattal a bal alsóba fejelt (0-1). Három perccel később Bokor szerzett labdát, majd 25 méterről tüzelt, de Bednar fogta a labdát.

A 37. percben jól adtunk el egy szabadrúgás-variációt, Sipos lövése viszont célt tévesztett. A 40. percben Fenyvesi játszotta tisztára magát, bombája a jobb alsó mellé ment.

A 43. percben Vágó Fanny fordult kapura és középről kilőtte a jobb alsót (1-1), így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A fordulást követően három perccel Vágó végzett el szabadrúgást, de lövése Erős kezében kötött ki. Három minutumra rá Csányinak fejelték vissza a labdát, ő viszont a lécet találta telibe.

Az 54. percben Sipos vette észre, hogy kint áll a hazai kapus, de nem tudta átemelni Bednar felett a labdát. A 61. percben Sipos lőtt kapura, a kapusról kijövőt Taylor befejelte, de a játékvezető érthetetlen módon lest ítélt és nem adta meg a gólt.

A következő tíz percben a cserék miatt nem alakult ki folyamatos játék. Az utolsó húsz percre ismét megélénkült a mérkőzés, a hazaiak több átlövéssel is kísérleteztek, de kaput egyik sem talált.

A hajrában, egészen pontosan a 84. percben ismét megszereztük a vezetést. A jobb oldalra átkerült labdára Nagy Virág érkezett és a kimozduló kapus felett a léc alá lőtt (1-2). A végén jól tartottuk az eredményt, így remek győzelemmel indítottuk a Simple Női Ligát.

A következő fordulóban hazai pályán lépünk pályára, ellenfelünk a Haladás-Viktória lesz.

Farkas Attila értékelése: - Hektikus, kiegyenlített mérkőzés volt. Ha szívemre teszem a kezem, el kell ismernem, hogy a Fradinak több nagy helyzete volt, de ilyen a futball. Nagyon örülök a győzelemenk, kellett ez a visszaigazolás, hogy hiába voltak változások a csapatnál, jó úton járunk. A cserék kiválóan szálltak be, mindenki hozzátette a magáét ehhez a remek győzelemhez. Gratulálok az összes játékosomnak!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 10:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U19

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok