HÍREK

Döntetlen a Soroksár SC ellen

2024-03-23

Döntetlen a Soroksár SC ellen

Együttesünk kétszer is egyenlíteni tudott, de a győztes gólt nem sikerült megszerezni.

Simple Női Liga NB I, 16. forduló
MTK Budapest-Soroksár SC 2-2 (1-2)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Kovács Fanni (Bizderi, Rigó)

Gólszerző: Palama (37.), Zágor (47.), illetve Patkós (16.), Nagy (40. - büntetőből)

Sárga lap: Bokor (39.), Voila (81.), illetve Patkós (18.), Mucsi (57.), Ascher (90.)

MTK Budapest: Erős - László (Legendás 46.), Bokor, Palama, Vajda (Pataki 46.) - Murár (Zágor 46.), Tenyei-Tóth, Barkóczi (Farádi-Szabó 70.) - Mészáros (Dubuc 70.), Voila, Siklér.

Vezetőedző: Makrai László

Soroksár SC: Ascher - Hanász, Nyul, Rugovics, Mucsi - Szőke (Hodászi 87.), Kern, Patkós, Győrik, Molnár - Nagy.

Vezetőedző: Dukon Béla

A Szekszárdi WFC elleni bajnoki győzelem és az FTC-Telekom ellen sikerrel megvívott kupaelődöntő után egy hét alatt a harmadik tétmérkőzését játszotta csapatunk, az ellenfél ezúttal a Soroksár SC volt hazai pályán a Simple Női Liga 16. fordulójában.

A mérkőzés első helyzete a támadólag fellépő csapatunk előtt adódott, a 3. percben Barkóczi ugratta ki Siklért, támadónk jobbról a rövid sarkot vette célba, de Ascher védeni tudott. Hét perccel később Mészáros cselezett befelé balról, átlövését viszont hárítani tudta a vendégek kapusa a jobb alsó saroknál.

A 16. percben első kapura tartó lövéséből vezetést szerzett a Soroksár, Patkós Viktória 18 méterről, középről tekert a bal felsőbe (0-1).

A bekapott gól után rögtön egyenlíthettünk volna, Barkóczi lövésébe azonban önfeláldozóan belevetődött egy védő. A 28. percben ismét Barkóczi lőhetett, ezúttal kiszorított szögből, de Ascher ismét a helyén volt.

A 37. percben viszont már sikerült egyenlítenünk, sarokrúgást követően kezezést reklamáltunk, a játékvezető viszont nem fújt a sípjába, Maria Palama viszont lecsapott a labdára és a kimozduló kapus mellett a hálóba lőtt (1-1).

Szinte rögtön a középkezdés után tizenegyest kaptak a vendégek buktatásért. Nagy Vanessza pedig a bal sarokba lőtt, Erős hiába vetődött jó irányba (1-2).

A szünetben három helyen is változtatott vezetőedzőnk, Vajda, Murár és László nem jött ki a második félidőre, érkezett helyettük Pataki, Zágor és Legendás.

A cserék be is váltak, Zágor Bernadett egy szöglet utáni kavarodást követően talált a vendégek kapujába (2-2).

A 54. percben Voila húzott középre jobbról, 20 méterről lőtt is, a középre tartó próbálkozást Ascher magához ölelte.

Az 58. percben Palama végzett el gyorsan egy szabadrúgást, melynek végét Legendást vágták fel a kaputól 22 méterre. A szabadrúgás mögé Voila állt, de lapos tekerését védte a kapus.

A 67. percben Bokor vállalkozott egy távoli lövésre, a labda a háló tetején landolt. Három minutummal később a megsérülő Barkóczi helyét Farádi-Szabó vette át, míg Mészárost Dubuc váltotta.

A 77. percben közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, Farádi-Szabó remek labdával szolgálta ki Zágort, ő viszont hét méterről a hosszú alsó mellé lőtt. Három perccel később Pataki még elért egy hosszúnak tűnő labdát, lövését azonban Ascher kiütötte.

A ráadás perceiben Voila szöglete mindenki előtt elment, így 2-2-es döntetlent játszottunk a Soroksár SC ellen hazai környezetben.

Csapatunk legközelebb egy hét múlva, március 30-án, 15 órakor a DVTK otthonában játszik bajnokit.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U17

VS

MTK BUDAPEST U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok