HÍREK

Háttérbeszélgetés a stadionban - Fókuszban a női futball és az akadémia

2023-05-12

Háttérbeszélgetés a stadionban - Fókuszban a női futball és az akadémia

Pinczi Anita és Székely Zsolt válaszolt a vendégek kérdéseire.

Klubunk a 2022/2023-as szezontól negyedévente meghívásos alapon működő háttérbeszélgetést szervez, ahol lehetőséget biztosítunk arra, hogy a meghívottak személyesen és a sajtónyilvánosság rivaldafénye nélkül is találkozhassanak, beszélhessenek a klub vezetőivel és ikonjaival.

Május 11-én, csütörtökön az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a sorozat harmadik eseményére került sor, ahol a női szakág vezetője és szakmai igazgatója, Pinczi Anita és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia igazgatója, Székely Zsolt válaszolt a jelenlévők kérdéseire.

Pinczi Anita elmondta, egyértelmű célja a női labdarúgás népszerűsítése Magyarországon, bár ez továbbra sem egyszerű, mert a negatív sztereotípiák továbbra is megvannak a női focival kapcsolatban.

A női utánpótlásban fő szempont a tömegesítés, a tehetséges játékosokat pedig beépíteni a felnőtt együttesbe. Előbbit elősegíti, hogy a Salgótarjáni utcai Sportközpontban otthonra lelt a fiatal lányok képzése, mivel sokkal jobbak a körülmények, mint néhány évvel korábban. A szakágvezető elmondta, az akadémián kialakításra került egy tehetség program, melynek részeként az utánpótlás-csapatokban pallérozódó tehetségek heti bontásban a felnőtt csapattal edzhetnek, elősegítve ezzel is a későbbi integrációt.

Pinczi Anita hangsúlyozta, a klub hosszú távon szeretne építkezni, nem egy pillanatnyi jó eredményt elérni, hanem éveken keresztül sikeresnek lenni. Amennyiben az idei szezonban “csak” bronzérmes lesz a felnőtt csapat, arra is büszkének kell lenni, de természetesen megpróbáljuk kihozni a maximumot a szezonból  

A felnőtt együttes otthonában, a Lantos Mihály Sportközpontban tervben van a fedett lelátó kiépítése, de az engedélyekre még várni kell.

Székely Zsolt akadémiai igazgató elmondta, sok időt kellett várni, hogy beköltözhessenek a csapatok az új akadémiára, a stábtagok és a játékosok pedig nagyon boldogok, hogy ilyen körülmények között készülhetnek, fejlődhetnek nap mint nap.

Egyelőre csak egy 1-es pálya kapott hitelesítést, így a szezon végéig csak heti egy mérkőzés rendezhető az új létesítményben. A tervek szerint még az idei szezonban az U14-es korosztálytól az NB III-ig, illetve a női felnőtt csapatig minden együttes egy mérkőzést játszik a centerpályán, hogy a hivatalos átadás előtt korosztálytól függetlenül mindenki belakja az új helyszínt.

Székely Zsolt kiemelte, nagyon fontos, hogy tudjuk, hogy honnan jöttünk és hová tartunk, melynek elengedhetetlen része, hogy a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián megjelenjenek az MTK-ra jellemző ismertetőjegyek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-22 16:30 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok