HÍREK

Magabiztos győzelem az első hazai bajnokin

2023-03-18

Magabiztos győzelem az első hazai bajnokin

Csapatunk mindkét félidőben eredményes volt a DVTK ellen.

Simple Női Liga, 14. forduló
MTK Budapest–DVTK 3-0 (1-0)

Budapest, Lantos Mihály Sportközpont
Vezette: Kulcsár Katalin (Vad, Juhász)

Gólszerző: Zágor (21.), Csuhai (48.), László (90.)

Sárga lap: Vas (66.), illetve Somogyi (6.), Boros (75.)

MTK Budapest: Varga - Legendás (Haraszti 83.), Vas, Palama, Vajda - Farádi-Szabó (Bokor 83.), Barkóczi - Magyarics (Csuhai 35.), Milunovic, Gudchenko (Murár 68.) - Zágor (László 83.).

Vezetőedző: Makrai László

DVTK: Böröcz - Somogyi, Geréd, Jáhn (Havasi 65.), Boros - Nagy L. (Horváth 73.), Komlós, Sain (Katona 54.), Voila, Mikó - Nagy P.

Vezetőedző: Bém Gábor

Az Astra-Activtek HFC-Üllő elleni győzelmet követően szombat délután a DVTK ellen játszotta idei első hazai bajnokiját felnőtt csapatunk. A miskolciak hozzánk hasonlóan győzelemmel kezdték az évet, miután 3-1-re diadalmaskodtak a MOL Fehérvár FC otthonában.

Támadólag léptünk fel a találkozó elején, többet birtokoltuk a labdát, az első helyzetünkre sem kellett sokat várni. A 6. percben Milunovic ívelte középre a szabadrúgást a bal oldalról, Zágor kapásból lőtt, nem sokkal a léc fölé.

A 19. percben Zágor kapott labdát a bal oldalon, befelé cselezett, majd lőtt, Böröcz nagy bravúrral azonban kitolta a léc alól. A szöglet után Milunovic lőtt két szép csel után kiszorított szögből, a kapus ezúttal is a helyén volt.

A 21. percben már góllá érett a fölényünk: Zágor Bernadett kapott labdát középen, elsőre a lövését kiütötte Böröcz, a kipattanót viszont a léc alá bombázta támadónk (1-0).

A 32. percben Zágor vette célba a rövid alsót, a kapus hárítani tudott. Három perccel később kényszerűségből cserélt vezetőedzőnk, a megsérülő Magyarics helyére Csuhai érkezett.

A 40. percben Zágor kevergetett a jobb oldalon, centerezését Milunovic lekészítette Csuhainak, a pár perccel korábban csereként beálló támadónk lövése azonban elkerülte a rövid felsőt, így egygólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően nem kellett sokat várni a második gólunkra: Zágor centerezett balról, Csuhai Vivien egy csellel becsapta a védőjét, majd higgadtan a hálóba lőtt Böröcz mellett a 48. percben (2-0).

Az 54. percben közel jártunk a harmadikhoz, Zágor tekerése nem sokkal kerülte el a jobb sarkot.

A 70. percben Farádi-Szabó lőtt középről, 22 méterről, próbálkozása elkerülte a kaput. Tíz minutummal később Legendás fejezte be a kontrát egy lövéssel, Böröcz viszont védett a bal saroknál.

Az utolsó percekben előbb Bokor Blanka visszatérésének örülhettünk, középpályásunk szeptember 25. után játszott ismét bajnoki mérkőzést. A 90. percben pedig László Henrietta szerezte meg első gólját az NB I-ben, mellyel kialakult a 3-0-ás végeredmény.

Csapatunk a következő fordulóban a KÉSZ-St. Mihály-Szeged vendégeként lép pályára március 25-én.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok