HÍREK

Medgyes Péter büszke a csapatára

2014-10-15

Medgyes Péter büszke a csapatára

Tíz perccel az utolsó pillanatokban elvesztett Bajnokok Ligája mérkőzés után értük el Medgyes Pétert, az MTK Hungária FC vezetőedzőjét Ausztriában, az öltözőben.

– Gratulálunk a csapatnak, hiszen a sírból hozták vissza a hosszabbítás lehetőségét. Nagyon el vannak keseredve a lányok?​

– Óriási a csalódottság. Nem tudok, nem is akarok nyilatkozni a 120. percben született bírói döntésről. Sokkal fontosabbnak tartom kiemelni a rendes játékidő utolsó perceiben lőtt góljainkat, hiszen ez az osztrák csapat fizikálisan nagyságrendekkel felettünk áll, ám a lányok nem törődtek ezzel, hanem hajtottak, egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték, kiharcolva a hosszabbítást. Ezt óriási fegyverténynek tartom. Nagyot fejlődtünk fizikálisan, taktikailag, összjátékban, ami komoly jövőképet fest.

– Mi a véleménye a mérkőzésről?

– Úgy érzem, hogy ma a jobb csapat kapott és esett ki.

– Mit mondott a tanítványainak a szünetben, amikor még nem született gól?

– Az első 45 perc után azt éreztem, hogy kezdik feladni, így hajtottam őket. Sportemberek vagyunk, és vártuk a hőn áhított magyar gólt, de miután nem jött, fel kellett ráznom a társaságot, és ez sikerült.

A beszélgetés ezen pontján éreztük, hogy a szakember még a mérkőzés hatása alatt van, tehát nem tanácsos forszírozni az „okos” kérdéseinket. Nem éreztette velünk, de tudtuk, hogy tíz perccel a találkozó után nyilatkozni nem egyszerű, így inkább a jövőről faggattuk:

– Hogyan tovább?

– Jön a következő bajnoki forduló a Jet-Sol Ligában, talpra kell állni. Nem lesz egyszerű, de nagyon büszke vagyok a csapatomra. Óriási produkciót nyújtottak. Rendkívül sajnálatos, hogy nem volt televíziós közvetítés, így otthon nem láthatta senki a meccset, mert nemcsak felvettük a harcot az osztrák csapattal, hanem időről-időre túl is szárnyaltuk őket. Reményeim szerint ez még jobban össze fogja kovácsolni a csapatot. Ha így lesz, akkor meg fogjuk kapni a jóistentől a lehetőséget, hogy egyszer bejussunk Európa legjobb 16 csapata közé.

A mérkőzés tudósítása a Twitteren.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-15 18:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U14

VS

VASAS KUBALA AKADÉMIA U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok