HÍREK

Öt gól és három pont az Astra ellen

2024-04-28

Öt gól és három pont az Astra ellen

Hátrányból fordítva arattunk magabiztos sikert Üllőn.

Simple Női Liga NB I, 20. forduló
Astra HFC-Üllő-MTK Budapest 1-5 (1-2)

Üllő, Városi Sporttelep
Vezette: Bognár Réka (Jávorka, Colbers)

Gólszerző: Kós (12.), illetve Legendás (17.), Murár (36.), Barkóczi (50.), Voila (57.), Farádi-Szabó (86.)

Sárga lap: Bokor (10.)

Astra HFC-Üllő: Halla - Kövy, Véninger, Dr. Tatai (Szennai 46.), Csolti - Antalicz (Angyal 75.), Vicsek, Vidács, Balogh, Gelb - Kós.

Vezetőedző: Király Bianka

MTK Budapest: Varga - Legendás, Bokor, Palama, Pataki (Dubuc 74.) - Barkóczi (Farádi-Szabó 60.), Tenyei-Tóth, Murár (Csuhai 74.) - László, Siklér, Voila (Végh 60.).

Vezetőedző: Makrai László

Három nappal az ETO FC Győr elleni Simple Női Kupa-döntő után a Simple Női Liga 20. fordulójában a hatodik Astra HFC-Üllő otthonában lépett pályára a tabella harmadik helyén álló csapatunk vasárnap.

A mérkőzés még el sem kezdődött, a bemelegítésnél megsérülő Vajda nem tudta vállalni a játékot, így Palama volt ott az első perctől a pályán. 

Támadólag léptünk fel a találkozó elején, a 6. percben egy szöglet utáni kavarodást követően László lövésébe léptek bele. 

A 12. percben az első hazai szöglet gólt eredményezett, a bal oldali sarokrúgás után a hosszún érkező Kós Petra fejelt a kapuba (1-0). Öt perc múlva jött is az egyenlítés, Pataki centerezése után Legendás Lora lőtt a jobb alsóba (1-1).

Az egyenlítés után mi domináltunk, ennek pedig újabb gól lett az eredménye. A 36. percben Barkóczi harcolt ki szabadrúgást 25 méterről, középről. A labda mögé Murár Viktória állt, aki hatalmas gólt lőtt a léc alá (1-2).

Két perccel később László fejelt hat méterről, Halla védeni tudott a bal saroknál. A félidőt Murár veszélyes szöglete zárta le, de a labda a háló tetején landolt, így 2-1-es vezetéssel mehettünk pihenőre.

A fordulást követően gyorsan jött a harmadik gólunk, Siklér és László közelről még nem tudott betalálni, de Voila előkészítése után Barkóczi Bernadett lőtt 12 méterről a bal sarokba (1-3).

Hét minutummal később Chrysanthi Voila vállalkozott lövésre 23 méterről, lapos bombája a bal alsóban kötött ki (1-4).

Egy óra elteltével érkeztek az első cserék, az egyaránt betaláló Barkóczi és Voila helyére Farádi-Szabó és Végh érkezett.

Magabiztos vezetésünk tudatában is mentünk előre, de igazán komoly lehetőséget nem tudtunk kialakítani, míg a hazaiak veszélytelenek voltak a kapunkra.

A 74. percben újabb kettős csere következett, Pataki és Murár helyét Dubuc és Csuhai vette át. A 81. percben Tenyei-Tóth vállalkozott lövésre 25 méterről, nem sokkal tévesztette el a jobb felsőt.

A 86. percben Farádi-Szabó Edina bombagólja zárta le a mérkőzést, középpályás a szöglet után kifejelt labdát levette, majd kilőtte a jobb felsőt, így kialakult az 1-5-ös végeredmény.

Csapatunk a következő fordulóban hazai bajnokit vív, ellenfelünk a KÉSZ-St. Mihály-Szeged lesz a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián május 4-én, szombaton 17 órától.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-15 18:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U14

VS

VASAS KUBALA AKADÉMIA U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok