HÍREK

Pápai góljával rangadót nyertünk Miskolcon

2021-03-27

Pápai góljával rangadót nyertünk Miskolcon

Csapatunk 1-0-ra diadalmaskodott a DVTK otthonában, így a harmadik miskolciakkal szemben 11 pontra növelte előnyét a tabellán.

Simple Női Liga, 15. forduló
DVTK–MTK Hungária FC 0-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött

Vezette: Kulcsár Katalin (Török, Bencze, Práth)

Gólszerző: Pápai (12.)

Sárga lap: Palama (40.) Voila (73.), Nagy (90+1.) illetve Csányi (71.), Mayer (80.)

DVTK: Schildkraut - Bradic, Nagy, Palama, Barker - Víg (Higgins 59.), Stackel, Sandu, Voila - Byrne (Branyiczki 90.), Vachter.

Vezetőedző: Fórizs Sándor

MTK Hungária FC: Samu - Szemán-Tóth, Curless, Pinczi (Boyle 72.), Németh - Csányi, Bokor, Kocsán (Farádi-Szabó 87.) - Mayer (Legendás 80.), Pápai (Stefán 72.), Diószegi (Stephens 80.).

Vezetőedző: Tóth Mihály

A tavaszt az FTC-Telekom és Astra-Alef HFC-Üllő elleni győztes bajnokival kezdő listavezető csapatunkra újabb rangadó várt, a Simple Női Liga 15. fordulójában a harmadik helyen álló DVTK vendégei voltunk, akiket a pontvadászat során kétszer már legyőztünk.

Tóth Mihály vezetőedző nem számíthatott Demeter Réka, Palkovics Nóra, Nagy Ágnes és Olivera Milunovic játékára, viszont az eltiltását letöltő Opal Curless újra rendelkezésre állt, így visszakerült a kezdőcsapatba.

Az összecsapás első komoly lehetőségük előttünk adódott, a 7. percben Németh kiváló labdája Kocsánt találta meg a tizenhatoson belül, aki félfordulatból Schildkraut kezébe emelte a labdát. Négy minutummal később még közelebb jártunk a gólhoz, Csányi balról érkező szabadrúgását kitolta a léc alól a kapus, a kipattanót Pinczi fejelte rá, de menteni tudott a hálóőr.

A 12. percben viszont már megszereztük a vezetést, remekül támadunk le, a hazaiak nem tudták kihozni a labdát a kicsiben elvégzett kirúgás után, a kapust presszingelő Pápai Emőke lábáról pedig a hálóba pattant a labda (0-1).

A következő szűk 30 percben mezőnyjáték folyt a pályán, egyik kapu előtt sem adódott lehetőség, de a félidő végére felpörögtek az események: A 40. percben a kimozduló Schildkraut ütötte el a labdát Kocsán elől, Pápai 20 méterről visszaemelte, de a visszazáró Palama menteni tudott. Két perccel később a bal oldalról Vachter cselezte be magát a tizenhatoson belülre, lapos lövésével a hosszú alsót vette célba, ám Samu remek vetődéssel kiütötte a labdát.

A fordulást követően két perccel majdnem egyenlítettek a hazaiak. Kocsán a félpályánál eladott egy labdát, Sandu indításával Vachter tört kapura, Samu viszont kiütötte a próbálkozását. A következő percekben két Németh lövéssel válaszoltunk, de mindkettő mellé ment.

Az 54. percben közel álltunk a kétgólos vezetéshez, Mayer adott be jobbról, a védőjét a hosszún megelőző Diószegi 10 méterről állítgatás nélkül centiméterekkel a jobb alsó mellé lőtt.

A 64. minutumban a pár perccel korábban beálló Higgins tálalt Byrne elé, az amerikai játékos a rövid alsót vette célba, de Samu magabiztosan hárított.

A 72. percben Tóth Mihály két helyen is változtatott, beállt Angela Boyle és Stefán Bernadett, míg elhagyta a pályát a gólszerző Pápai és a csapatkapitány Pinczi.

A 78. percben Diószegi kínálta meg 23 méterről Schildkrautot egy bombával, de a kapus leért a jobb alsóhoz. Tíz perccel a vége előtt a támadószekcióban frissített vezetőedzőnk, lement Mayer és Diószegi, a helyükre Legendás Lora és Natalie Stephens érkezett.

A hajrában Farádi-Szabó Edina beállásán kívül nem alakult említésre méltó esemény, így 1-0-ra nyertünk a rangadón. Sikerünkkel négy ponttal előzzük meg a tabellán a második FTC-Telekomot, míg a harmadik miskolcikkal szemben 11 pontra növeltük az előnyünket.

Folytatás szerdán a Magyar Kupában, amikor az elődöntőben az FTC vendégei leszünk 17 órától.

Tóth Mihály értékelése: - Nehéz mérkőzéseken vagyunk túl, melyen a saját dolgunkat nehezítettük azzal, hogy több ziccert is elhibáztunk. El kell ismerni, hogy a Diósgyőrnek is megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre. Nagyon örülök a győzelemnek, viszont a mutatott játék miatt van hiányérzetem. Kicsit csalódást keltő, hogy nem tudtunk annyira dominálni, mint szerettem volna, de sokat tettünk a három pontért, melyet összességében megérdemelten szereztünk meg.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-22 16:30 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok