HÍREK

Rangos franciaországi tornán vett részt U15-ös csapatunk

2022-06-23

Rangos franciaországi tornán vett részt U15-ös csapatunk

Két együttessel indultunk a viadalon.

Klubunk egyetlen külföldi csapatként vett részt a franciaországi Saint-Jean-de-Monts városában megrendezett Tournoi International Constance Picaud elnevezésű tornán.

A szervezők a 20 résztvevőt két tízes csoportba osztották, ahol Tóth Judit és Pinczi Anita vezette együtteseink többek között az AJ Auxerre és az SCO Angers gárdáival is találkoztak.

Mindkét csapatunk nyolc győzelmet aratott kilenc csoportmeccsén, a rájátszásra viszont már nem került sor. A hatalmas kánikula ugyanis felforgatta a torna lebonyolítását, a franciaországi szabályok szerint csak este 7 és éjfél között léphettek pályára az együttesek, így végső győztest sem hirdettek.

- Először is köszönjük szépen a klubnak, hogy biztosította számunkra a tornán való részvételt. A lányok remekül érezték magukat, közel voltunk az óceánhoz, emellett a futballpályán is jól teljesítettek. Csapatszinten és egyénileg is remek teljesítmény nyújtottunk. Jó hírét vittük nemcsak az MTK-nak, hanem az egész magyar női labdarúgásnak is. Ezt az eredmények mellett mi sem bizonyítja jobban, hogy a 2023-as viadalra az U15 mellett U11-es csapatunkat is meghívták, valamint a Nantes is meginvitált minket egy jövő évi tornájára. Végül, de nem utolsó sorban szeretném kiemelni a szülőket is, akik kisbusszal és repülővel érkeztek a tornára, ahol, akárcsak a bajnoki mérkőzéseken, végig fantasztikus hangulatot teremtettek - értékelte a viadalt Vass László.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-26 11:00 ETO STADION

ETO FC GYŐR U15

VS

MTK BUDAPEST U15

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok