HÍREK

U16: Jó játékkal nyertünk rangadót a Haladás-Viktória ellen

2019-11-11

U16: Jó játékkal nyertünk rangadót a Haladás-Viktória ellen

A forduló előtt három ponttal előttünk álló szombathelyieket sikerült magabiztosan legyőzni.

Leány U16, Kiemelt csoport, 9. forduló

MTK Hungária FC–Haladás-Viktória 3-1 (2-0)

MTK Hungária FC: Fehér (Szegedi 67.) – Kiss (Rácz L. 64.), Gravencz, Lőrincz, Benke – Balogh, Schmidt, Mayer, Szabó – Peszlen (Rácz J. 53.), Nagy.

Gólszerző: Benke Annamária, Mayer Zsófia, Nagy Tímea illetve Novák.
Sárga lap: Egervölgyi.

Csorbai Nikolett értékelése: – Először is gratulálok a csajoknak a mutatott játékért. Mindemelett büszke vagyok rájuk, hogy felül tudtak emelkedni az előző hetek történésein és felszabadultan futballoztak. Összességében elégedett vagyok, a helyzetkihasználáson sokat kell még javítanunk, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog. Jövő héten ismét egy jó mérkőzés vár ránk, ahol folytathatunk ismét egy sorozatot.

A 9. fordulóban rangadó várt U16-os csapatunkra, ugyanis a forduló előtt három ponttal előttünk álló Haladás-Viktória együttesét láttuk vendégül. Az összecsapást remekül kezdtük, az első percekben Nagy kétszer is próbálkozott, de előbb fölé tüzelt, majd a jobb alsóba tartó próbálkozását kitolta a vendégek kapusa.

A 10. percben már nálunk volt az előny, Balogh a jobb oldalról remekül centerezett, a hosszún érkező Benke pedig a hálóba lőtt. A vezetés birtokában sem lassítottunk, sorozatban alakítottuk ki a helyzeteket, és még a szünet előtt sikerült megduplázni az előnyt.

A 30. percben Szabót buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető ennek ellenére szabadrúgást ítélt, de ez sem zavarta össze a lányokat. A kapura tekert kísérlet még kijött a kapusról, a kipattanót viszont Mayer bepofozta.

A fordulást követően gyorsan szépítettek a vendégek, de Nagy bal sarokba tartó bombájával sikerült hamar visszaáálítani a kétgólos különbséget.

A folytatásban a sok kialakított lehetőség ellenére már nem változott az eredmény. A 3-1-es sikerrel csapatunk feljött a tabella negyedik helyére. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok