HÍREK

Vajda Orsolya: “Kérdés nélkül a hosszabbítás mellett döntöttem”

2023-03-22

Vajda Orsolya: “Kérdés nélkül a hosszabbítás mellett döntöttem”

Hátvédünkkel beszélgettünk a szerződéshosszabbításról, a csapatkapitányi szerepkörről és a célokról.

További három évre szóló szerződést kötött veled a klub. Mi döntött a közös folytatás mellett?

- Még nem végeztem az MTK-val. Alapvetően nagyon örülök, hogy a szerződésem lejárta előtt fél évvel már a hosszabbításról tárgyalhattunk. Pinczi Anita olyan kedvező jövőképet vázolt fel és olyan feltételeket kínált, amelyek után szinte kérdés nélkül a hosszabbítás mellett döntöttem. Így elmondhatom, hogy mindkét fél érezte, hogy a közös történetünk a klubbal még nem fejeződött be, és én addig nem szeretnék távozni, amíg ez nem válik egy sikersztorivá.

Másfél évvel ezelőtt igazoltál az MTK-hoz. Hogyan értékeled a klubnál eddig töltött időszakot?

- A csapathoz egy hosszú sérülés közepén érkeztem, amelyen a stáb nagyon profin átsegített, ezért nem lehetek elég hálás nekik. Ennek ellenére a csapatba így is könnyű volt a beilleszkedésem, a lányok gyorsan elfogadtak, és ami számomra nagyon fontos volt, hogy az elejétől kezdve alapemberévé váltam a csapatnak. Külön kiemelném, hogy a csapat egyre jobban összekovácsolódik és egy igazán jó közösség alakult ki mára. Az elmúlt másfél évet egy igazi hullámvasútként írnám le, hol az öröm és a siker, hol a csalódás és a sérülés vett minket körül. A hullámvölgyek ellenére büszkén tekintek a tavaly elért harmadik helyre a bajnokságban, valamint, hogy meghatározó játékosa lettem az együttesnek.

A tavaszi szezontól csapatkapitánya vagy az együttesnek. Milyen érzés a csapat “első emberének” lenni a pályán?

- Elsősorban nagy megtisztelés, hogy a több, mint 20 éves labdarúgó tapasztalattal, és az eddigiekben elért eredményeimmel, személyiségemmel, mentalitásommal kiérdemeltem a csapat és a stáb bizalmát. Egy igazi elismerés számomra, hogy mások vezéralakként tekintenek rám akár a pályán, akár azon kívül. Büszkén és boldogan viselem a karszalagot, hiszen erre mindig is egyfajta privilégiumként tekintettem.

Mit vársz magadtól és a csapattól a tavasz hátralévő részében, illetve a következő szezonokban?

- Az elmúlt másfél évben a társaim és a stáb már megismerkedhetett velem és a játékommal. Igyekszem legalább olyan teljesítményt nyújtani, ahogyan azt eddig is tettem és elvárták tőlem, talán egy kicsit kevesebb sérüléssel. Ezért is szeretnék még jobb formát és teljesítményt nyújtani a pályán, hogy bajnokesélyesek legyünk és kivívjuk a BL-indulás jogát. Továbbá szeretném segíteni és átadni a tudásom, a mentalitásom a fiatalabb játékosoknak. Mindig is egy sikeréhes lány voltam, akinél a lehetetlen nem létezik. Ezért különösen szeretném, ha idén visszavágnánk és a bajnoki döntőbe bekerülnék. Az ETO csak három ponttal van előttünk a második helyen, a döntőben viszont már bármi lehetséges. Ami a következő szezonokat illeti, szeretnék bajnoki címeket és kupagyőzelmeket ünnepelni az MTK színeiben, és visszaadni a klubnak azt a dicsőségét, ami őt megilleti.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok