HÍREK

Barkóczi Bernadett: “A profi szerződés is bizonyítja, jó döntést hoztam, hogy az MTK-t választottam”

2023-02-22

Barkóczi Bernadett: “A profi szerződés is bizonyítja, jó döntést hoztam, hogy az MTK-t választottam”

Csapatunk 21 éves középpályásával, Barkóczi Bernadettel beszélgettünk, aki karrierje első profi szerződését írta alá.

Mikor tudtad meg, hogy profi szerződést kínál a klub, és mit érzel a kontraktus aláírását követően?

- Már az őszi szezon végén szó volt arról, hogy profi szerződést írhatok alá. A csapatnál történt változások után az új szakágvezető, Pinczi Anita keresett meg, hogy az MTK továbbra is szeretne profi kontraktust kötni velem, melyet nagy örömmel írtam alá. Büszke vagyok, hogy a futballt 4-5 évesen Kiskőrösön kezdve eljuthattam oda, hogy a fővárosba igazoljak, előbb a Kelen SC-hez, majd karrieremben egy újabb lépcsőfokot lépve, az MTK Budapest szerződtessen. A profi szerződés is bizonyítja, jó döntést hoztam, hogy az MTK-t választottam. Évekkel ezelőtt célként tűztem ki magam elé a profi szerződést, örülök, hogy kemény munkával most ezt sikerült elérnem.

Tavaly nyáron érkeztél a csapathoz, hogyan értékeled az MTK-nál töltött első félévedet?

- Amikor megérkeztem, volt egy kis előnyöm, hiszen több játékos a csapattársam volt korábban a Kelen SC-nél, így nem volt teljesen ismeretlen a közeg. A beilleszkedésem jól ment, nagyon befogadó közösségbe kerültem, jó a kapcsolatom a csapattársaimmal és a szakmai stábbal egyaránt. A szezon elején sok lehetőséget kaptam, úgy érzem, hogy jól ment a játék, de sajnos egy bokasérülés miatt közel két hónapig nem voltam bevethető. A sérülésemet leszámítva pozitívan értékelem az első félévem, hiszen fejlődtem, jobb játékossá váltam.

Nem csak a pályán nyújtasz jó teljesítményt, hanem az iskolapadban is. Mennyire nehéz összeegyeztetni a tanulást és az élsportot?

- Mondhatom, hogy rutinos vagyok a tanulás a labdarúgás összeegyeztetésében, hiszen már az általános iskolában, majd a középiskolában is meg kellett küzdenem ezzel, és nincs ez másképp a Testnevelési Egyetem másodéves hallgatójaként sem. Az edzések és az órák miatt egyéni tanrendet kellett igényelném, szóval nem egyszerű, de meg lehet oldani.

Milyen célokkal vágsz neki a tavasznak?

- Szeretnék stabil kezdőjátékos lenni tavasszal, és minél jobb teljesítménnyel segíteni a csapatot. Bízom benne, hogy a sérülések elkerülnek, és a szezon végéig az együttes rendelkezésére tudok állni. Mivel van esélyünk odaérni a döntőbe, természetesen szeretnénk bejutni a fináléba. Amennyiben ez esetleg nem sikerül, a bronzérmet feltétlenül meg kell szereznünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok