HÍREK

Döntetlen a bécsi edzőmérkőzésen

2024-02-03

Döntetlen a bécsi edzőmérkőzésen

Csapatunk a rendes játékidő utolsó percében egyenlített a First Vienna FC 1894 otthonában.

Felkészülési mérkőzés
First Vienna FC 1894-MTK Budapest 1-1 (0-0)

Bécs, First Vienna Football Campus

Gólszerző: Aistleitner (56.), illetve Mészáros (90.)

MTK Budapest: Erős - Legendás, Bokor, Palama, Pataki - Farádi-Szabó, Murár, Zágor - Csuhai, Siklér, Mészáros.

Csereként pályára lépett: Varga, Végh, Farkas P., Tenyei-Tóth, Barkóczi, Kuper (próbajátékos).

Szombaton a második felkészülési mérkőzését játszotta a Simple Női Liga és a Simple Női Kupa március elején esedékes folytatására készülő felnőtt csapatunk.

A SK Sturm Graz elleni győzelem után egy héttel az osztrák élvonal harmadik helyén álló First Vienna FC 1894 volt az ellenfelünk idegenben.

Makrai László vezetőedző a grazi alakulat elleni összecsapáshoz képest már számíthatott Pataki Georgina, Legendás Lora, Siklér Kinga és Végh Adrienn játékára is.

A bécsi találkozót az Erős - Legendás, Bokor, Palama, Pataki - Farádi-Szabó, Murár, Zágor - Csuhai, Siklér, Mészáros összeállításban kezdtük.

Az első 45 percben mindkét csapat csak helyzetekig jutott, így 0-0-val vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően nem sokat kellett várni az első gólra, az 56. percben a 19 éves Isabel Aistleitner találatával a hazaiak kerültek előnybe (1-0).

A bekapott gól után mindent megtettünk az egyenlítésért, mely a rendes játékidő utolsó percében a 19 esztendős Mészáros Cecília révén össze is jött, így a második edzőmérkőzésünk 1-1-es döntetlennel zárult.

A második félidőben csereként lehetőséget kapott Varga Luca, Végh Adrienn, Tenyei-Tóth Rebeka, Barkóczi Bernadett, és a 15 éves Farkas Panna mellett a német belső védő, Jente Kuper is, aki próbajátékon szerepel csapatunknál.

Együttesünk következő felkészülési találkozóját a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián vívja, február 10-én, 10 órától a román FC Universitatea Olimpia Cluj lesz az ellenfelünk.

Makrai László vezetőedző értékelése: - Ahogy egy héttel ezelőtt a Sturm ellen, most is egy nagyon hasznos, jó iramú edzőmérkőzést játszottunk. Tökéletesen beleillett a találkozó a felkészülés ezen szakaszába, igaz a nagy szél nem is könnyítette meg egyik csapat dolgát sem. Jól álltunk bele a mérkőzésbe, fizikálisan nagyon jól néztünk ki. Hibák természetesen voltak, több helyzetet is elpuskáztunk, de ez ilyenkor teljesen normális is, hiszen a felkészülés kellős közepén vagyunk, fáradtak ilyenkor a lábak. Örülök a fiatalok jó játékának is, Végh Adrienn több hét kihagyás után jól tért vissza, Farkas Panna pedig 15 évesen abszolút felvette a ritmust. Most néhány nap pihenőt kapnak a lányok, majd egy hét múlva jön az újabb edzőmeccs.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok