HÍREK

Két góllal nyertünk az első hazai bajnokin

2021-08-21

Két góllal nyertünk az első hazai bajnokin

Sipos és Taylor góljával vertük a Haladás-Viktória együttesét.

Simple Női Liga, 2. forduló
MTK Budapest–Haladás-Viktória 2-0 (2-0)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Kakuk Szabolcs (Bereczki, Szabó)

Gólszerző: Sipos (9.), Taylor (36.)

MTK Budapest: Erős - Curless, Vajda (Haraszti 79.), Pinczi (Legendás 79.) - Nagy Virág, Stefán (Milunovic 46.), Farádi-Szabó (Tagyi 60.), Cremer - Taylor (Stephens 73.) - Vachter, Sipos

Vezetőedző: Farkas Attila

Haladás-Viktória: Bíró - Balogh, Gődér, Horti, Kovács - Németh Mirtill (Németh Adél 46.), Urbán, Sweatman, Koprena (Bódai 78.) - Nagy Vanessza (Csizmadia 71.), Vladulescu (Kiss-Lantos 78.).

Vezetőedző: Székely Tibor

A címvédő FTC-Telekom legyőzése után első hazai bajnoki mérkőzését játszotta csapatunk szombat délután. Ellenfelünk az első fordulóban az ETO FC Győr ellen 2-0-s győzelmet arató Haladás-Viktória volt.

Farkas Attila vezetőedző két helyen változtatott az FTC elleni kezdőcsapaton, Tagyi helyére Vajda került be a védelem tengelyébe, míg a sérült Bokor helyét Farádi-Szabó foglalta el a középpályán.

A találkozót gyorsan góllal kezdhettük volna, de a 3. percben a Farádi-Szabó buktatásáért megítélt büntetőt Pinczi fölé lőtte. Hat perccel később viszont már gólnak örülhettünk, Vachter jobbról érkező beadását Sipos Lilla fejelte a jobb alsóba (1-0).

A vezetés megszerzése után is mi irányítottuk a játékot, de a 26. percig komolyabb lehetőséget nem sikerült kialakítani. Akkor Nagy Virág vállalkozott lövésre a büntetőterületen kívülről, de Bíró vetődve hárítani tudott.

A 29. percben veszélyeztettek először komolyabban a szombathelyiek, egy szépen felépített támadás végén Vladulescu lőtt a jobb sarok mellé. Egy perccel később Stefán próbálkozott középről, Bíró viszont a helyén volt.

A 36. percben sikerült megduplázni az előnyünket: Sipos beadása után ezúttal Brianna Taylor volt fejjel eredményes (2-0). A 40. percben Kovács Virág egyedül törhetett kapura, viszont túl közel került a szöget remekül záró Erőshöz, így a vendégek nem tudták gólra váltani a ziccert. A szombathelyi gól egy perccel később sem jött össze, akkor Erős Koprena 19 méteres szabadrúgását tolta fölé.

A játékrész hajrájában újabb esemény már nem történt, így kétgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre. A szünetben egyet cserélt vezetőedzőnk, Stefán helyére Milunovic érkezett.

A második játékrész rögtön egy Sipos-bombával kezdődött, de Bíró ezúttal is a helyén volt. Az 58. percben Sipos és Vachter játszott össze remekül, utóbbi perdítését Balogh viszont a kapu torkából ki tudta rúgni. A folytatásban a mezőnyfölényünk megmaradt, de helyzeteket egyik csapat sem tudott kidolgozni.

A 82. percben Tagyi védők mögé ívelt labdáját Vachter vette le szépen, lapos lövését lábbal tolta ki Bíró. Rögtön utána Milunovic és Cremer is próbálkozott, de a vendégek kapusa ezúttal is hárítani tudott.

Az utolsó percekben kétszer is közel jártak a gólhoz a vendégek, de Erős Németh Adél és Gődér lövésénél is remek védést mutatott be. Sikerünk azt jelenti, hogy a második mérkőzésünkön is három pontot szereztünk a Simple Női Ligában.

A következő körben is hazai pályán lépünk pályára, akkor az újonc Soroksár SC lesz az ellenfelünk augusztus 28-án 17 órától.

Farkas Attila értékelése: "Az ellenfél taktikája, valamint egy sajnálatos sérülés miatt változtatnom kellett a Fradi elleni győztes csapaton. Tudtuk, hogy hosszú labdákkal fognak operálni a vendégek, ebből két nagy helyzetet ki is tudtak alakítani. Mi is küzdöttünk becsülettel, a két gól mellett voltak bőven lehetőségeink. Elvégeztünk rengeteg szögletrúgást is, melyekből viszont kevés veszélyt jelentettünk a kapura. A hatékonyságunkon javítanunk kell a jövőben. A cserék ismét jól szálltak be, ezúttal is hozzá tudtak tenni a játékhoz. Egyáltalán nem lehetünk elégedetlenek, dolgozunk tovább, hogy még jobbak legyünk."

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-26 11:00 ETO STADION

ETO FC GYŐR U15

VS

MTK BUDAPEST U15

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok