HÍREK

U19: “Egyénileg és csapatszinten is tudtunk előre lépni”

2020-12-27

U19: “Egyénileg és csapatszinten is tudtunk előre lépni”

Félévértékelő edzői interjúsorozatunk harmadik részében U19-es csapatunk vezetőedzőjével, Schrancz Balázzsal beszélgettünk az őszről, valamint a tavaszi feladatokról.

SOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI:
U14: "Megértették a játékosok, hogy csak szorgos munkával és alázattal lehet eredményt elérni"
U16: "Minden mérkőzésre becsületesen felkészültünk, sok teljesítmény feljavult az ősz második felére"

Több új játékos mellett te is új edzőként érkeztél a csapathoz. Milyen most ehhez a közösséghez tartozni?

- Teljesen ismeretlen közegbe érkeztem, hozzá kellett szoknom az egészhez, de bátran mondhatom, nagyon jó döntést hoztam. Remek közösséghez kerültem, melyben jó dolgozni a mindennapokban. 

Hogy láttad a csapat őszi szereplését? Talán nem túlzás azt állítani, meccsről meccsre nyújtottatok egyre jobb teljesítményt.

- Őszi szereplésünket pozitívan értékelem, hiszen a tabellán előkelő helyet foglalunk el. A bajnoki helyezésnél is fontosabb, hogy egyénileg és csapatszinten is tudtunk előre lépni. Külön öröm, hogy az egész félév alatt magas létszámmal tudtunk edzeni, ez is mutatja, a lányok komolyan veszik, amit csinálnak, és fejlődni akarnak. A kemény munka pedig mindig meghozza a gyümölcsét, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy több játékos bemutatkozhatott tétmérkőzésen a felnőttek között. 

Szerinted melyik volt az „ősz meccse”, vagy mi volt az „ősz pillanata”?

- Az ősz meccse számomra egyértelműen a veszprémi vendégjátékunk volt, ahol egy gyatra első félidő után, a félidőben történtek hatására léptünk rá az igazán helyes útra. 

Mikor kezdődik újra a munka? Hogy néz ki a majd a felkészülési időszak az első bajnoki előtt, melyre a tervek szerint február 13-án kerül sor?

- Január 11-én kezdjük a felkészülést, de előtte már a lányok “házi feladat” alapján megkezdik a munkát. Egy hónap a bajnoki rajtig, nem sok idő. Igyekszünk tartalommal, sok edzéssel és edzőmeccsekkel megtölteni.

Melyek azok a dolgok, amiben javulnia kell a csapatnak kell a tavaszi szezonra?

- Természetesen még sok mindenben kell fejlődnünk egyénileg és csapatszinten egyaránt. A legfontosabb, hogy a futballisták egyre közelebb kerüljenek a felnőtt futballhoz, és amikor lehetőség kapnak, élni tudjanak az eséllyel.

Az esztendő utolsó napján felnőtt csapatunk vezetőedzőjével, Varga Attilával értékeljük az őszt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok