HÍREK

Hátrányból fordítva győzelem a Puskás Akadémia FC ellen

2024-04-13

Hátrányból fordítva győzelem a Puskás Akadémia FC ellen

Csapatunk korán hátrányba került, de végül sikerült megszerezni a három pontot.

Simple Női Liga NB I, 18. forduló
MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 2-1 (1-1)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Sipos Katalin (Sáfárik, Bense)

Gólszerző: Dubuc (19.), Barkóczi (76.), illetve Tuza (9.)

Sárga lap: Murár (69.), Legendás (74.), illetve Tuza (30.), Tamók (65.)

MTK Budapest: Varga - Legendás, Bokor Blanka, Palama, Pataki (László 83.) - Barkóczi, Farádi-Szabó (Tenyei-Tóth 32.), Murár (Csuhai 69.) - Dubuc (Siklér 69.), Voila, Mészáros.

Vezetőedző: Makrai László

Puskás Akadémia FC: Dannback - Szemán-Tóth (Bokor Adrienn 84.), Kovács Aida, Palakovics - Tuza (Staier 65.), Sinka (Szarvas 56.), Harmat, Nagy Lili, Pécsi (Mayer 46.) - Tamók (Nagy Nikolett 84.), Surautsava.

Vezetőedző: Halászi Kinga

A válogatott szünet után folytatódó Simple Női Liga 18. fordulójában a tabella negyedik helyén álló csapatunk a harmadik Puskás Akadémia FC-t látta vendégül a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

A rangadó mezőnyjátékkal indult, az első helyzetig a 9. percig kellett várni, amiből viszont gól is született. A vendégek játékosa, Surautsava két közzel lökte Bokort a tizenhatoson belül, a játékvezető nem fújt a sípjába, a támadó középre passzolt labdáját pedig Tuza Petra lőtte a kapuba (0-1).

A bekapott gól után tíz perccel sikerült is kiegyenlítenünk, a 19. minutumban Mészáros adott be jobbról, a közepén érkező Lily Dubuc pedig a rövid sarokba fejelt (1-1).

Az egyenlítés után egyre jobban átvettük a játék irányítását, a 31. percben Murár 23 méteres átlövése ment nem sokkal a kapu fölé.

A 32. percben kényszerű cserét hajtott végre vezetőedzőnk, a megsérülő Farádi-Szabó helyére Tenyei-Tóth érkezett. Egy perccel a csere után majdnem betaláltunk, a pár másodperccel korábban beálló Tenyei-Tóth szerzett harcosan labdát, középre passza után Murár lövését kitolta a kapus, majd Palama ismétlését egy védő blokkolta a kapu torkában.

A 43. percben Dubuc zavarta a kapust, aki bele is rúgta támadónkba a labdát, aki viszont már csak kiszorított szögből tudta rálőni, így a rövid kapufát találta el.

A fordulást követően az 55. percben előttünk adódott az első lövőhelyzet, de Palama próbálkozása fölé ment 9 méterről.

A 63. percben Tenyei-Tóth gyorsan elvégezte a szabadrúgást, mellyel remekül indította Mészárost, aki egy az egyben vihette a kapura, de Dannback jól zárta a rövid sarkot.

A 69. percben a támadószekcióban frissített két helyen vezetőedzőnk, Dubuc és Murár helyére Siklér és Csuhai érkezett.

A 76. percben az egyik cserejátékos, Siklér készített elő, Barkóczi Bernadett pedig hét méterről bevette a vendégek kapuját (2-1)!

A hajrára fordulva ismét kényszerűségből cseréltünk, a sérülést szenvedő Patakit László Henrietta váltotta.

A 90. percben Varga Luca védett hatalmasat egy közeli vendég próbálkozásnál, így 2-1-re megvertük a Puskás Akadémia FC-t és egy pontra megközelítettük őket a tabellán.

Együttesünk a következő fordulóban a Budaörs otthonában lép pályára, április 20-án, szombaton 19 órakor.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok