HÍREK

Farkas Attila az új vezetőedző

2021-06-29

Farkas Attila az új vezetőedző

Farkas Attila veszi át az MTK Hungária FC felnőttcsapatának irányítását, miután mindenben megállapodtunk erről a szakemberrel.

Farkas Attila játékosként közel 200 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, többek között az MTK csapatában is. A jelenleg 42 éves szakember 2019 tavaszán csatlakozott az MTK Budapest férfi labdarúgócsapatának akkori szakmai stábjához, majd Michael Boris mellett eleinte videóelemzőként dolgozott, de idővel egyre nagyobb szerep hárult rá, és vezetőedzőnk asszisztens edzője lett, ezt a pozíciót két éven át töltötte be.

Labdarúgócsapatunkat megbízott vezetőedzőként 3 bajnoki mérkőzésen irányította a legutóbbi szezonban, ebből két találkozót megnyert. Farkas Attila elmondta, döntésében kiemelt szerepe volt annak, hogy mostantól vezetőedzőként kap lehetőséget, míg Csopaki István szakágvezető elmondta, Farkas felkészültsége és tapasztalata sokat segíthet a lányoknak a célok elérésében. 

- Máshonnan is volt megkeresésem, a férfi labdarúgás világából is, de az MTK kötelekében szerettem volna maradni. Döntő szempont volt, hogy vezetőedzőként bizonyíthatok, amikor valaki edzőnek áll, mindig is célja, hogy ezt a szerepkört betölthesse. Nem ismeretlen számomra a női labdarúgás világa, az elmúlt időszakban pedig próbáltam a létező legjobban feltérképezni a csapatot, több mérkőzést megnéztem az előző idényből. Van egy elképzelésem, hogy mi lehet az a stílus, amivel sikeresek lehetünk, de ennek érdekében sokat kell dolgoznunk, első körben meg kell ismernünk egymást. Sok minden még kialakulóban van, változások is akadnak a keretben, de ezektől sosem szabad félni, mert a dolgok minden változás után előbb-utóbb kiforrják magukat. A legnagyobb szakmai kihívás ezzel együtt eleinte az lesz, hogy a távozó gólokat pótolni tudjuk jó szakmai munkával és igazolásokkal is, de bizakodó vagyok - mondta Farkas Attila vezetőedző.

- Korábban is elmondtam, hogy olyan edzőt szeretnénk hozni, aki dolgozott már komoly szinten a férfi labdarúgásban - mondta a döntésről Csopaki István szakágvezető. - A mindennapokban ugyanis tapasztaltam, a lányok vevők arra a tudásra, mellyel egy ilyen közegből érkező szakember rendelkezik. Farkas Attila szakmailag felkészült edző, és rendkívül motivált is, hiszen ez az első vezetőedzői megbízása, természetesen mi igyekszünk segíteni neki abban, hogy egy új közegben is sikeresen tudjon dolgozni. Terveink szerint az idei szezonnak bővebb játékosállománnyal vágunk majd neki, ez előrelépést jelenthet a tavalyi idényhez képest, hiszen létszámban és minőségben is "hosszabb" lehet az idei keretünk - mondta a szakágvezető.

Mint ismert, csapatunkhoz már csatlakozott három válogatott játékos: Sipos Lilla, Erős Evelin és Nagy Virág is aláírt már, de az érkezők listája még bővülhet. Csopaki elmondta, folyamatosan tárgyalunk a kiszemeltekkel, hiszen két-három új igazolás még érkezhet belföldről is, de külföldiek is csatlakozhatnak még a kerethez. 

Ami a távozókat illeti: az már ismert, hogy Németh Loretta, Szemán-Tóth Barbara és Csányi Diána más klubok ajánlatait fogadták el, de távozik Samu Anna, valamint Pápai Emőke is. Előbbinek köszönjük, hogy az elmúlt fél évben a segítségünkre volt. Pápait pedig komoly szakmai megtiszteltetés érte, hiszen légiósnak állhat. Csapatunkban mutatott teljesítményére felfigyelt a svájci élvonalbeli Grasshoppers, amely átigazolási díjért megvásárolta a játékjogát. A fiatal támadó két éves szerződést kötött a tőkeerős befektetővel rendelkező zürichi klubbal, ahol egyértelmű célkitűzés, hogy stabil Bajnokok Ligája-résztvevő csapatot alakítsanak ki, ehhez a Wolfsburg ismert menedzserét, Lara Dickenmannt is megnyerték maguknak, így Pápai további fejlődése a magyar futball érdekeit is szolgálhatja.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok